Är utseendet viktigt?

Om vi pratar design och tekniska lösningar på webben så har utseendet en självklar betydelse. Det är helt klart värt att lägga ner tid och energi på hur webbsajter, spel och annat presenteras online. Det är oftast det första intrycket på hur en sajt eller ett spel ser ut som avgör om man stanna kvar eller inte.

Website development

Snygga och innovativa spel

Massor med gånger så har vi Svenskar bevisat hur duktiga vi är på att ta fram både snygga och innovativa spel bland annat. Svenska spelutvecklare är bland de bästa i världen och design i kombination med spel är en viktig ingrediens för att skapa mästerverk. NetEnt, Yggdrasil och Play’N Go är några av de Svenska spelutvecklare som år från år bevisat sin ställning på spelmarknaden. Även Svenska spelbolag som Leo Vegas har också visat framfötterna, bland annat med nomineringen Casino Operator of the year på eventet EGR Operator Awards tidigare i oktober i år, 2018.

Väldesignade webbsajter

Det är klart att innehållet också är viktigt på en webbsajt. Med väldesignade webbsajter så kanske man spenderar mer tid på än en som är mer intet sägande. Helt klart är utseendet en viktig aspekt när man bygger en sajt. Det går inte bara att slänga ihop något och tror att man ska få besökare. Likaväl som man tänker i färg, form och typsnitt i vanlig analoga trycksaker så gäller detsamma för webben. Webbläsarna, datorer och Internet har blivit bättre på läsa grafik. Det som tidigare var webbsäkra färger kan idag vara ett minne blott. Det går att designa i princip vad som helst idag online.

Hålla sig inom rimliga gränser

Det gäller dock att hålla sig inom rimliga gränser när man ska arbeta med design online. Det får inte bli för rörigt och det gäller att tänka sig för både färgmässigt, med innehåll och hur man lägger upp det hela på webben. En bra struktur på sidan är alltid en fördel. Tänk på hur den som använder sajten tros tänka så kan ni komma rätt så nära verkligheten. Undvik flashiga sajter med en massa specialfunktioner som den som kommer in på sajten kanske bara blir förvirrad över. Ibland så kan det enkla vara gott nog och det enkla kan vara nog svårt att ta fram designmässigt.